Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Otsingusüsteem Archie

Internetiinfo otsimine on muutunud meie elu lahutamatuks osaks, isegi olemas on ideaalne sõna "googeldama", kuid kas Google on internetiotsingu maailma pioneer? Üheks kõige edukamaks - võib-olla. 

Kuid esimene otsingumootor oli Archie, mille arendas välja üliõpilane Alan Emtage koos Bill Heelani ja Peter Deutschiga 1990. aastal McGilli ülikooli tudengite ja õppejõudude jaoks Montréalis ja seda kasutati failide otsimiseks FTP-serveritest. 

Alles hiljem tulid kasutusele juba sellised tuntud nimed nagu Yahoo! ja Google, mis olid funktsionaalselt täiustatud, pakkudes meile laiaulatuslikke võimalusi info otsimiseks ja filtreerimiseks.

3D-televiisor

3D-televiisor oli julge ja esmapilgul hea lahendus, mis tuli pärast 2009. aastal populaarse filmi "Avatar" väljalaset, mis jättis mulje, et 2D-televiisorite ajastu hakkas taanduma. Kuid idee osutus läbikukkumiseks, kuna selgus, et 3D on rohkem luksus, mis on hea väikestes kogustes.

Mis läks siis valesti? Esiteks osutus täielik varustuskomplekt kalliks ja sellel oli võimalikke puudusi, näiteks 3D-televiisoril, mis ei vajanud prille,  olid piiratud vaatenurgad ja kaugus, mis muutis filmide vaatamise ebamugavaks. Samuti tekitasid pikad ja sagedased vaatamised peavalu ja peapööritust, mis samuti pole hea.
Kokkuvõtteks, kõik uus ei pruugi olla hea.

Allikad:
  • https://www.extremetech.com/electronics/243280-3d-tv-finally-blessedly-mercifully-dead-will-vr-follow-suit#:~:text=Why%203D%20TV%20failed%20There%20were%20a%20number,support%20and%20a%20TV%20that%20offered%20the%20same.

ReversePhones

Mis puudutab veidraid tehnoloogilisi lahendusi, siis müra summutavad kõrvaklapid sobivad siia ideaalselt. Tundub, et mürasummutus on tänapäeval hädavajalik tehnoloogia, sest mõnikord muudab ümbritseva maailma müra tõttu muusika kuulmise või teise telefoniotsa sõbra kuulmise võimatuks, kuid antud tehnoloogia pole sugugi nii lihtne nagu tundub. 

ReversePhones kõrvaklapid töötavad ootamatul viisil - nad tegutsevad kõlaritena ümbritsevale maailmale, kuid kasutajale tagavad täieliku vaikuse, muutes sellega mängu reegleid... Mind kummitab küsimus, kuidas need loodi, kas juhusliku eksimuse käigus või oli see algne idee?

Allikad:
  • https://unnecessaryinventions.com/reversephones/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid