Nädal 4: Eesti infoühiskonna arengukava 2030 analüüs

 Tugevused

Andmete tsentraliseerimine võimaldab riigiteenuste kasutamisel olla kindel, et andmed jõuavad ajakohaselt ning pole mingeid teisi platvorme, kust võivad pärit olla aegunud andmed (näiteks vana e-post teiselt riigiasutuse platvormilt, mida ammu ei kasutata, kuid kuhu võib ekslikult saabuda oluline kiri).


Nõrkused

Infrastruktuuri parandamise ja kiire interneti kättesaadavuse tagamise vajadus kõigile elanikkonna kihtidele, sealhulgas kaugematele piirkondadele, et tagada võrdne juurdepääs digitaalsetele ressurssidele.
Küberohutuse nõuete kasv nõuab riigi ja selle kodanike küberohutuse tagamise meetmete pidevat täiustamist ja uuendamist.


Võimalused

Isikliku aja kokkuhoiu võimalus bürokraatia kõrvaldamise kaudu digitaalses ruumis.
Olla teadlik mõnest soodsast võimalusest enda jaoks, kuna sellest antakse teada. Kuna paljus isegi ei tea, et teatud tüüpi soodustused neil on olemas.


Ohud

Nagu iga projekt pärast käivitamist, ei lõpe ka selle elutsükkel, mis tähendab, et süsteemi täielik ümberkorraldamine toob kaasa kasutajate loomuliku testimise. Mida sügavamale inimesed digitaalsesse keskkonda sukelduvad, seda rohkem satuvad andmed löögi alla lekke või turvaprobleemide korral. Seega seni, kuni süsteem on veel värske, ei saa 100% kindel olla, et see on privaatsuse seisukohalt isiklike andmete suhtes turvaline.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid