Nädal 2: Interneti omadused, mis kadunud ja jõudnud meie ajani

 Lärmikad chatid

Varem olid sellistes kiirsõnumite vahetamise rakendustes koos emotikonidega levinud ka välklõikeid, mille eesmärk oli see, et saadad selle vestluskaaslasele ja see kordub kohe pärast sõnumi avamist. Vestluskaaslasel polnud valikut, kõik välklõiked esitati vestluse keskel selles samas koguses, milles need saadeti, ja ta ei saanud vestlust kasutada, kuni kõik videod lõppesid. 


Õnneks oli sel ajal juba olemas must nimekiri! Sellele päevale vastav analoog on gifid, mis sobivad täiuslikult meie ajastule - need ei ole pealetükkivad ega esita ühtegi heli. 


Minevikus olid populaarsed ka äratusnupud vestluses, mille abil sai tekitada müra vestluskaaslase juures, et tähelepanu köita. 


Tänapäeval on inimesed juba aru saanud, et ignoreerimist ei tasu takistada, ja tekkinud on teatud tüüpi interneti eetika.


Online foorumid


Juba lapsena arvasin, et foorumid on midagi, mis varsti moest läheb ja lakkab olemast ning kuni teatud ajani pidasin ma neid juba vananenuks. Siiski on programmeerijate hulgas foorumid endiselt populaarsed, kus nad jagavad erinevate ülesannete küsimusi ja lahendusvõimalusi.
Samuti on foorumid hakanud omandama uut kuju Reddit'i, Twitteri näol, kus minevikus foorumite vananenud välimus on kadunud, kuid olemus on jäänud samaks. Inimestel tekivad alati küsimused, millele nad tahavad saada vastuseid teistelt inimestelt, ja kui vajalikke inimesi pole nende suhtlusvõrgustikus, on alati mugav pöörduda vastavatele platvormidele ja küsida küsimusi teistelt internetikasutajatelt ning saada unikaalne vastus.


Allikad:


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid