Nädal 8: Diplomid ja nende erinevused

 Klassikaline kõrgkoolidiplom


Klassikaline kõrgkoolidiplom IT-valdkonnas, olgu see siis bakalaureuse- või magistrikraad, avab ukse laiale ja põhjalikule arusaamisele infotehnoloogia põhimõistetest, teooriatest ning praktilistest oskustest. Lisaks pakub see ka üldisi teadmisi, mis kuuluvad kõrgkooli õppekavasse.


Paljud ettevõtted, eriti aga riigiasutused, eelistavad tihti kõrgkoolidiplomiga kandidaate, kes suudavad lahendada keerukaid probleeme ning omavad sügavat arusaamist IT-valdkonnast. Kõrgkooli programm on neile tuttav ning tööandjad saavad kindlad olla, et kandidaadil on vajalikud teadmised olemas.See on eriti oluline juhtivatel või spetsialiseerunud tehnilistel ametikohtadel, kus eeldatakse laiapõhjalist arusaamist süsteemidest, arhitektuurist ja juhtimisest.


Lisaks sellele, kui eesmärgid hõlmavad endas ka edasijõudmist õppimises, näiteks järgmise kraadi omandamist, pakub kõrgkoolidiplom võimalust süveneda uude spetsialiseerumisvaldkonda ülikooli programmi raames.


Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom


Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom on suunatud praktiliste oskuste arendamisele ning valmistab ette spetsialiste, kellel on koheselt rakendatavad teadmised ja oskused tööturul. See diplomi variant võib olla võrreldav eelnevalt mainituga, kuid erineb selle poolest, et üldised õppeained on vähem esindatud.


Sageli eelistatakse inimestega, kellel on juba teise valdkonna diplom olemas või kes arvavad, et kõrgkooli diplom pole nende jaoks vajalik ja soovivad vaid omandada vajalikud teadmisi ja oskusi töökoha leidmiseks.


Erialased kutsetunnistused


Erialased kutsetunnistused on suunatud konkreetsetele tehnoloogiatele või platvormidele ning näitavad spetsiifilisi oskusi ja pädevust.


Need tunnistused võivad olla eriti kasulikud juba töötavatele IT-valdkonna spetsialistidele, kes soovivad laiendada või värskendada oma teadmisi konkreetsetel teemadel. See põhjustatud sellega, et õppimine ja enesetäiendamine ei lõpe kõrgkooli diplomi- või tööle asumisega. Tehnoloogiad arenevad pidevalt ning IT-spetsialistid peavad olema kursis kõigi uuendustega. Erialased kutsetunnistused võivad olla hädavajalikud, et hoida oma oskused ajakohastena.


Lisaks aitavad need tunnistused tööotsimise protsessis suurendada oma konkurentsivõimet, võimaldades täiendada oskusi ja kvalifikatsiooni, et kandideerida ettevõtetesse, mis kasutavad teistsuguseid lahendusi, millega varem pole olnud kokkupuudet.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid