Nädal 10: Free Software and the Death of Copyright

Pärast Mogleni artikli "Anarchism Triumphant: Free Software and the Death of Copyright" võiks öelda, et kui rääkida tema väidetest mis läksid täppi siis paljud tema ennustused olid täiesti täpsed. Näiteks ta ennustas õigesti, et vabatarkvara liikumine tugevneb ja muutub oluliseks jõuks tarkvaratööstuses. GNU/Linuxi edu ja selle kasutuselevõtt erinevates valdkondades on kinnitanud Mogleni väiteid tarkvara kvaliteedi ja usaldusväärsuse kohta. Samuti võime märgata, kuidas autori hinnangud Microsofti strateegiale ja autoriõiguse mõjule on 20 aastaga kinnitust leidnud.

Vabavara kui produktiivsuse allikas: Tekst rõhutab, et vabavara loomisel ja arendamisel ei keskendu inimesed ainult materiaalsele kasule, vaid ka reputatsiooni kasvule ja loovuse väljendamisele. Tänapäeval on vabavara liikumine endiselt tugev ja aktiivne ning paljud arendajad osalevad projektides mitte ainult selleks, et raha teenida, vaid ka oma oskuste näitamiseks ja üldsusele kasulikuks panuseks.

GPL: Tekst rõhutab, kuidas GPL kasutamine võimaldab anarhistlikku lähenemist tarkvara levitamisele ja arendamisele. GPL põhimõtted kehtivad endiselt vaba tarkvara litsentsimisel, tagades, et tarkvara jääb vabalt kättesaadavaks ja et selle kasutamine ei piirdu kitsaste ärihuvidega.

Koostöö ja kiire areng: Tekst rõhutab, kuidas vaba tarkvara arendamisel ja levitamisel toimib koostöö ning kuidas see võimaldab kiiremat ja usaldusväärsemat tarkvaraarendust. Tänapäeval on see endiselt tõsi, kus avatud lähtekoodiga projektides osalemine võimaldab arendajatel üksteiselt õppida, vigu kiiresti parandada ja tarkvara üheskoos täiustada.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid