Nädal 9: IT-juhid ja nende rollid

Veriffi asutaja Kaarel Kotkas arengumootori rollis

Kaarel Kotkas on tuntud Eesti startup'i Veriff asutaja ja tegevjuht, teda võib kirjeldada kui tüüpilist arengumootorit infotehnoloogia valdkonnas, kes edendab uuenduslikke lähenemisviise ja muudab tööstust.


Kaarel alustas oma karjääri sel alal, arendades välja unikaalse kasutajate verifitseerimise meetodi võrgus ning seeläbi lõi ta äärmiselt kasuliku toote meie ajastul, mil kodust lahkumata võib teha kõike läbi veebi.


On huvitav fakt, et pandeemia alguses, mil kõik asutused hakkasid üle minema digitaalsele platvormile, osutus Veriff väga asjakohaseks teenusepakkujaks kasutajate verifitseerimisel. Sest erakorralises olukorras, kui ettevõtted kogesid klientide kaotust, oleks äärmiselt ebameeldiv sattuda olukorda, kus ettevõtte maine kannatab sellest, kui isikuandmed lekivad nii klientidelt kui töötajatelt.


Siiamaani tema firma Veriff loob ja arendab uuenduslikke tehnoloogiaid, mis aitavad parandada isikutuvastamise ja digitaalses keskkonnas isiku tuvastamise protsesse. Tema ettevõte rakendab aktiivselt uusi autentimismeetodeid ja kasutab juhtivaid masinõppe algoritme, et tagada maksimaalne turvalisustase veebis.


Satya Nadella treeneri rollis


Treeneri näidiseks ma valisin Satya Nadella, tänu kellele läbis Microsoft olulisi muutusi oma kultuuris ja juhtimismeetodites. Tema tulek oli oluline hetk Microsofti ajaloos, kuna sellega kaasnesid muutused ettevõtte juhtimisstrateegias ja filosoofias.


Satya Nadella on selgelt määratlenud, et ettevõtte edu võtmeks on ettevõttekultuuri uuendamine ja üleminek avatumale ja treenerlikumale juhtimisstiilile. Nadella usub, et kultuurimuutus on uute kõrguste saavutamise alustala.


Ta propageerib aktiivselt treenerlikku lähenemist juhtimisele, kutsudes looma keskkonda, kus töötajad saavad end mugavalt tunda, eksperimenteerida ja õppida vigadest. See lähenemine soodustab innovatsiooni, arendab personali ja suurendab äriprotsesside tõhusust.


Nadella filosoofia aluseks on kasvumõtteviisi kasutamine peamise vahendina nii individuaalsete töötajate kui ka kogu ettevõtte arenguks. See lähenemine rõhutab usalduse olulisust arengu- ja parendamisvõimalustesse, mis aitab kaasa Microsoftis avatud ja innovaatilise kultuuri kujunemisele.


Allikad:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 1: Kolm Põnevat IT lahendust

Nädal 12: Kasutatavus veebis

Nädal 11: Arendus- ja ärimudelid